Susi -dokumenttiteatteriesitys petokeskustelusta: 2019 liput myynnissä nyt!

Susi on dokumenttiteatteriesitys, joka luotaa susista käytävää keskustelua ja keskustelukulttuuria. Moniääninen esitys koostuu aihetta eri kulmista katsovien ihmisten haastatteluista: Ääneen pääsevät metsästäjät, maatalous-, luonto- ja matkailuyrittäjät, luonnonsuojelijat, aktivistit, toimittajat, poliitikot, viranomaiset ja tutkijat. Kuumana vellovan petokeskustelun osapuolet kertovat näkemyksensä, joita ristivalottamalla yritetään kaiken mekkalan ja ulvonnan keskeltä löytää uutta, rakentavampaa dialogia yhteisöjen välille. Petokeskustelun kautta yhteiskunnan jakautumiseen kiinnittyvä dokumenttiteatteriesitys on puheenvuoro jakolinjoihinsa halkeavasta nykymaailmasta.

Teatteri ja draama ovat näkyväksi tekemisen välineitä, joihin parhaimmillaan liittyy aidon vuorovaikutuksen ja kohtaamisen mahdollisuus.

Katsojien kommentteja esityksestä:
"Älyttömän hieno, näyttelijät vetivät loistavasti", "Upeat projisoinnit, Maaginen äänimaailma", "Kerrassaan nautittava pläjäys, kiinnostavasta aiheesta".

"Se pelko on todellinen, vaikka se syy ei välttämättä olisi", "yritin vaan ymmärtää niitä. Oli mielenkiintonen, kun oli niin monta erilaista näkökulmaa"

"Se oli hyvä. Todella... Välistä tuntu, että lähen tuosta ovesta, kun meni sillä tavalla tunteisiin, onneksi en lähtenyt. Oli hieno esitys." (Sutten hyökkäyksen kokenut lammastilallinen) 

Kainuun Sanomat: **** " Jos olisin Vaaralainen, yrittäisin viedä se kainuulaiskyliin ja taltioisin sen nettiin katsottavaksi".(Arvostelu, Seppo Turunen 15.10.2018) Esitys innoitti Kainuun Sanomat ottamaan petokeskustelun myös viikon pääpuheenaiheeksi: "Tästä puhe"-palstalleen

Esityksen valmistamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun rahasto, sekä Taiteen edistämiskeskus/Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta

Aineiston keruu, käsikirjoitus ja ohjaus:
Panu Huotari

Esiintyjät:
Saara Karjalainen, Panu Lyytinen

Visuaalinen ilme, videot ja animaatiot:
Khalid S.M. Imran, Pekka Sorri

Piirrokset:
Panu Huotari

Äänisuunnittelu:
Juho Hannikainen

Tuotanto:
Vaara-kollektiivi

Seuraavat esitykset:
to 10.1.2019 Kajaani, Generaattori 19.00
pe 11.1.2019 Kajaani, Generaattori 19.00
la 12.1.2019 Kajaani, Generaattori 15.00

ti 19.3.2019 Kajaani, Generaattori 19.00
pe 22.3.2019 Kajaani, Generaattori 19.00
la 23.3.2019 Kajaani, Generaattori 19.00
ti 26.3.2019 Kajaani, Generaattori19.00
to 28.3.2019 Kajaani, Generaattori19.00

Liput: Holvi-lippukaupasta!

Peruslippu 20€

Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät: 15€,

ryhmäalennus(min 8hlö): 12€/hlö

Tiedustelut,
Panu Huotari/Vaara-kollektiivi,
vaarakollektiivi@gmail.com, 044-2808144

Menneet esitykset:
pe 12.10.2018 klo 19.00, ENSI-ILTA, Kajaani, Generaattori
ke 17.10.2018 klo 19.00 Kajaani, Generaattori
to 18.10.2018 klo 19.00 Kajaani, Generaattori
pe 19.10.2018 klo 19.00 Kajaani, Generaattori
la 20.10.2018 klo 15.00 Kajaani, Generaattori

la 27.10.2018 klo 17.00 Oulu, Kesäaika päättyy -festivaali, Valve

Esityksen ohjaaja ottaa myös auliisti vastaan aiheeseen liittyviä kertomuksia ja tarinoita, sekä vastaa mielellään esitystä koskeviin tiedusteluihin puhelimitse 044-2808144 ja sähköpostitse panuhuotari@gmail.com

Otteita haastatteluista:

...”tuota muttaku se toinen kaveri pystyy argumentoimaa että musta tuntuu, pelekää, niihän se on aina ollu ja sudet syö suurimmat osat, kyllä on niin paljo vasoja menny, että ei sitä usko kukkaan. Ja sitte toine sannoo, että no nii onki. Ja kolomas sannoo että no sehä se on. Nii sehä on sen jälkeen se on heijän mielestään faktaa jo, tai ainaki semmonen tunne mulle tullee ja siinä sä oot jo heti jo kilometritolokulla et... tuota jälessä sitä jos nyt vois sanoa väittelyä siinä, eihän se periaatteesa oo mikää väittely koska ei me olla mik...(selvittää kurkkua) ...tässä tapauksessa hirviporukan jäsenet ei ole mikää instanssi jonka pitäisi muodostaa joku susiohjelma tai peto-ohjelma. Mutta mulle siitä tullee semmonen että tuota voi että ku mää tietäsin mitä mää sanosin”.

-Metsästysseuran jäsen

...”niin kyl mää luulen et susi voi käydä kimppuun ja kyllähän susi menee syömään niinku, jos on ihania lammaspaisteja, kylhän hää haluu lapsensa elättää ja ittensä et se on ihan absoluuttisen varmaa et tottakai se toimii näin… … meidän pitäs myös hyväksyä että näin luonto toimii, plus sitte että mummielestä se puhe niinku tässä että nää metsästäjät on sillee että ku meitä syytetää salametsästyksestä, ni kyllähä se nyt jumalauta on totta että nehä ne metsästää kellä ne aseet on. Kellä suomessa on aseita muilla ku metsästäjillä?”

-Taiteilija/aktivisti

...”Sehän tässä susikeskustelussa eniten on aina, että ne jokka voimak-- äänekkäimmin tuntuu puolustaa niitä susia ja niitten suojelua absoluuttisena, että ei saa lainkaan metästää, tullee ylleesä semmosilta alueilta missä ei ole susia, eli kaupungista huutelemmaa, ni se ehkä ihmisiä vähä ärsyttää, koska siinä ei oo tavallaan sitä niinkun kokemuspohjaa sitte riittävästi esittää, että mitä tietämystä heillä on niitten susien kanssa olemisesta, kun taas sitten ne ihmiset, jotka assuu semmosella alueella missä niitä susia on ni heiän mielipide on sitte väärä niitten mielestä jotka kaupungissa assuu ja sitten taas toisinpäin.”

-Maanviljelijä/karjatilallinen

 

04/12/2018 - 04:48
 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader