Tarinoita ilman sanoja - aistimatka metsään

Taiteilijatyöpari kuusen oksiston lomassa

Tarinoita ilman sanoja – aistimatka metsään
Silent Stories - immersive forest travel

Tarinoita ilman sanoja on metsäretken muotoon rakentuva sanaton kiertue-esitys, joka johdattaa kokijat aistimatkalle metsään äänien, liikkeen, luonnonmateriaalien, tuoksujen kosketuksen ja musiikin kautta. Esityksessä yhdistyvät metsäluonnon hyvinvointivaikutukset, suomalainen myyttinen kansanperinne ja tekijöiden omat luontokokemukset.

Tarinoita ilman sanoja on valmistettu ikäihmisille, mutta esityksen sanaton ja lempeä metsäkylpy sopii kaikille. Taide ja luonnonelementit koskettavat ihmisen tiedostamattomia kerroksia ikään, kieleen, maailmankuvaan, terveydentilaan, kansalaisuuteen tai sukupuoleen katsomatta.

Katso esityksen tiedot PDF:

SUOMEKSI /////// IN ENGLISH

Tarinoita ilman sanoja on kiven tuntua iholla, rahkasammaleen tuoksu, yhteinen leirinuotio, metsässä kohdattu eläin. Esityksessä on läsnä  luonnon ja elämän kiertokulku, kasvu ja kuolema.

Silent stories is the feeling of a rock. A scent of a peat moss. Bonfire circle. Animal met in the forest. Existence of natural cycles - groth and death.

Esitys on osa kansainvälistä International Forest Theraphy Days 2020 ohjelmaa. / Silent Stories is a part of International Forest Therapy Days 2020 programme.

kädet koskettaa sammalta

Työryhmä:

 • Esiintyminen ja esityskonsepti, Elsa Lankinen & Sara Saxholm
 • Puvustus ja tarpeisto, Soile Savela
 • Visuaalinen suunnittelu, Työryhmä
 • Kuvat, Jenni Tuikka/Ihana photography
 • Tuotanto, Vaara-kollektiivi

Esityskiertue vanhusten palvelutaloissa ja hoitokodeissa:

Tarinoita ilman sanoja on alunperin valmistettu kiertämään vanhusten palvelutaloja. 2019-2020 esitys on vieraillut kaikissa Kajaanin alueen hoitokodeissa (10 kpl esityksiä).

Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto / taidetta hoitolaitoksiin on myöntänyt projektille 10 000 euroa Kainuun hoitokodit kattavaan esityskiertueeseen. Kiertue toteutetaan, kun koronatilanne sallii turvalliset vierailut.

Hoitokodin yhteisissä tiloissa tapahtuvan esityksen lisäksi esiintyjät voivat viedä palasen esityksen maailmaa vuoteeseen autettavan vanhuksen omaan huoneeseen. Esitykset ovat omaisille avoimia. Projekti on toteutettu 2019 yhteistyössä Kainuun Soten hoitokoti Toppilan ja Palvelutalo Onnela-kodin kanssa. Tarinoita ilman sanoja syventää Vaara-kollektiivin taiteellista työtä luonnon ja kokemuksellisuuden yhdistämisestä, sekä edistää taiteen yhdenvertaista saavutettavuutta.  Suomen kulttuurirahasto / taidetta hoitolaitoksiin on tukenut esityksen valmistamista.

Ensi-ilta 30.10.2019 Onnela-koti, Kajaani / Tilattavissa kiertueelle 11/2019 alkaen

Tilaus tiedot:

 • Pystytysaika: 30 min
 • Tilantarve: Noin 4m x 5m
 • Myyntihinta sovitaan tapauskohtaisesti

Esitykseen kuuluu:

 • Tarinoita ilman sanoja - esitys (noin 30 min / max 30 hlö)
 • Koettava osuus - tuo palasen esityksen maailmaa asukkaan luokse, esimerkiksi vuoteeseen autettavan vanhuksen omaan huoneeseen (noin 5 min 1-5 kpl)
 • Metsän lahja – Luontokuva sekä luonnon äänet äänite. Metsän lahjasta rakentuu hoivakotiin jäävä aistinurkkaus, jonka äärellä voi rauhoittua ja palata kokemukseen myös esityksen jälkeen

Tiedustelut ja lisätietoa:

vaarakollektiivi@gmail.com
Elsa Lankinen p. 040 5918 992
Sara Saxholm p. 041 4598 940

28/10/2020 - 16:16