Susi on dokumenttiteatteriesitys, joka luotaa suurpedoista käytävää keskustelua ja keskustelukulttuuria. Moniääninen esitys koostuu aihetta eri kulmista katsovien ihmisten haastatteluista: metsästäjät, maatalous-, luonto- ja matkailuyrittäjät, luonnonsuojelijat, aktivistit, toimittajat, poliitikot, viranomaiset ja tutkijat, sekä kuumana vellovan nettikeskustelun osapuolet pääsevät kertomaan näkemyksensä, joita ristivalottamalla pyritään nostamaan kaiken mekkalan ja ulvonnan keskeltä jotain todellista ja synnytetään uutta, rakentavampaa dialogia siihen liittyvien yhteisöjen välille.

Vieraat on yhteisöteatteria vieraan kohtaamiseen liittyvistä tunteista, kitkasta ja jännitteistä. 

Vieraat on esitys yhteiskunnallisesta ilmapiiristä, jonka keskustelua hallitsevat todelliset ja kuvitellut ”ääripäät”. Se on esitys hiljaisesta enemmistöstä noiden ääripäiden välillä - ja hiljaisesta tiedosta: ristiriitojen sovittelun, puolueettomuuden ja kuuntelemisen taidoista.

Vieraat tarkastelee niitä käänteitä, joissa tavalliset ihmiset ovat onnistuneet voittamaan pelkonsa ja kääntämään myötätuntoisen katseensa kohti toista. 

Näyttelijä Janne Kinnusen omakohtaisiin kouluvuosien kiusaamiskokemuksiin perustuva kiertue-esitys Tänään koulun jälkeen on tilattavissa kouluihin ja oppilaitoksiin elo-syyskuussa 2018. Kiertue suuntautuu Kainuuseen, Pohjois-Pohjanmaalle sekä Etelä-Suomeen. Vaaran ja Kajaanin Kaupunginteatterin tuottaman esityksen on nähnyt jo yli 27 000 katsojaa 288 esityksessä. Esityksen ohjauksesta vastaa Eino Saari ja Kinnusen kanssa teoksessa esiintyy Matias Nieminen. Lisätiedot ja tilaukset eino.saari(at)gmail.com. 

Tähtitiedettä, varjoteatteria ja peliä yhdistelevä, riemastuttava teatterielämys 9-12-vuotiaille lapsille ja nuorille! 

Olipa kerran pieni, yksinäinen, kultainen tyttö. Ei ollut tytöllä isää, ei äitiä. Joka ilta tytöllä oli tapana suunnata katseensa öiselle taivaalle ja kirjoittaa jokin kysymys kalleimpaan aarteeseensa, suureen yönsiniseen Kysymysten kirjaan. Tyttö kirjoitti, ja Kuu kuunteli. Kuu toi tytölle lohtua. Kunnes eräänä iltana - Kuu katosi. 

miehen kosketus logo

Dokumenttiteatteria suomalaisten miesten kosketushistorioista. Mitä tapahtuu kun maaseudun pojat, metsien miehet, duunariäijät, koti-isät ja Talvisodan lapset puhkeavat puhumaan suhteestaan kosketukseen? Mitä suomalaiset miehet ajattelevat suhteestaan naisiin, toisiin miehiin, erotiikkaan, väkivaltaan, isyyteen, läheisyyteen? Miehen kosketus on kaunis ja puhutteleva matka lapsuuden, miehuuden, vanhemmuuden ja vanhenemisen maisemiin. Teosta varten on haastateltu liki 50 suomalaista miestä ja 25 asiantuntijaa.

 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017-2018

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta
  • Oulujärvi Leader