Vaara on monimuotoinen

Vaara-kollektiivi tuottaa esitystoiminnan lisäksi taiteellista tutkimusta, koulutuksia, tapahtumia, ympäristökasvatusta sekä on mukana osallistavan ja soveltavan taiteen hankkeissa. Pitkäjänteisyys, tutkimuksellisuus, yhteistyö, hengitys ja taiteiden välinen vuorovaikutus ovat Vaaran toiminnan perusteita. Löydät tältä sivulta Vaaran monimuotoisen muun!

Hankkeet

Tenho-hankeessa alkaa uusi ryhmä 18-29-vuotiaille nuorille aikuisille Kajaanissa. Loka-joulukuussa 2017 kolme kertaa viikossa päivisin kokoontuvassa ryhmässä keskitytään videotaiteen, itseilmaisun ja yhdessä olon kautta elämäntaitojen karttumiseen. Aiempaa kokemusta taiteista ei tarvita. Ryhmä kokoontuu Vaara-kollektiivin tilassa Kajaanin keskustassa. Ryhmän ohjaajina toimivat teatteri-ilmaisun ohjaajat (AMK) Panu Huotari ja Kimmo Penttilä.

KOTIO - hanke 2017-2019 on alkanut Tampereen ympäristössä. Vaara-kollektiivi on mukana KOTIOSSA taidetoimiinan toteuttajana. Vaaralta hankkeessä työskentelevät Khalid S.M Imran, Miia Säppi, sekä Juho Hannikainen.

vaaramaisema

Nälkämaan näyttämö -hanke kehittää ja syventää Vaaran aluetoimintaa Kainuussa. Vaara haluaa tarjota taidekokemuksia tasavertaisesti, yli asuinpaikan tai elämäntilanteen rajojen. Nälkämaan Näyttämö 2016-2017 -hankkeen tavoitteena on kohdata uusia yhteisöjä, yhteistyökumppaneita ja yleisöjä.

tenho-hankkeen logo

Tenhossa ilman koulutus- tai työpaikkaa olevat nuoret tekevät taidetta kuudella eri paikkakunnalla Suomessa. Elokuvan, sirkuksen ja teatterin työpajoissa nuoret tutustuvat itseensä, oppivat toimimaan muiden ihmisten kanssa, asettavat itselleen tavoitteita ja sitoutuvat niiden saavuttamiseen. Tenhossa nuoret saavat työkaluja, joiden avulla opintoihin tai työelämään siirtyminen on helpompaa.

kuva TRE harjoituksesta

AVOIMET TRE®-RYHMÄT KAJAANISSA ALKAEN 16.1.

Vaara-kollektiivin tilassa kokoontuu kaksi TRE ryhmää Kajaanissa tammi-huhtikuussa 2018 sunnuntai aamupäivisin ja tiistai iltaisin. TRE = Tension & Stress Releasing Exercises (TRE®) on harjoitussarja, joka rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoitusliikkeet ovat helppo oppia ja niiden vaikutukset ovat nopeasti havaittavissa.

öljypurkki

Ympäristökasvatus - Lataa täältä Vaara-kollektiivin valmistamia opettajille ja kasvattajille suunnattuja ympäristökasvatuksen opetusmateriaaleja:

Vaara-kollektiivin ja ekokympin #muoviroskainstallaatio -haaste on käynnissä. Installaatioista avautuu näyttely Kajaanin pääkirjaston ala-aluaan lokakuun ajaksi.

lumikuutti sulaa, jääveistos

Vaara-kollektiivi valmistaa ympäristökasvatusta osallistavan draaman ja videotaiteen keinoin lapsille ja nuorille. Projekteissa osallistujat pääsevät itse tekemään ja kokemaan: luova leikki, moniaistillisuus, luonnon tarkkailu ja ulkona yhdessä tekeminen antavat virikkeitä ja luovat pohjaa oman luontosuhteen rakentumiselle. "Astumalla kohti luontoa se tulee meitä lähelle, alkaa kertoa tarinoita." Projektien tavoitteena on lähiluonnon arvostuksen lisääminen, sekä elävän ja monimuotoisen tulevaisuuden rakentaminen.

 

Kalenteri

Kalenterista näkee tulevat esitykset ja tapahtumat.

Briefly in English

Vaara

Vaara = danger, forested hill, risk

Vaara is a professional performing arts group from Northern Finland, rooted in the city of Kajaani. Our area of operation is local, national and international. Vaara was found in 2014 and it has 25 members. We are not centrally managed and our co-operation is based on open and active collegiality and on social, political and ecological engagement.


Contact:

VAARA-kollektiivi

Sammonkatu 7 B

87100 Kajaani / Suomi, Finland
 

vaarakollektiivi@gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi

Tukijat

Toimintaamme tukevat vuonna 2017

  • Alfred Kordelinin edistys- ja sivistysrahasto
  • Kainuun Liitto
  • Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Suomen Kulttuurirahasto
  • Suomen Kulttuurirahaston Kainuun rahasto
  • Taiteen edistämiskeskus
  • Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta